Fay Wildhagen, foto Johanna Siring-5

Fay Wildhagen – ikke med i 2022

Fay Wildhagen – Norges gitardronning
To album, to suksessturneer – nå klar for Trollrock.
Fay Wildhagen er 26 år gammel, har platekontrakt med Warner Music,
Musikken hennes omtales som folkpop og visepop. På plateinnspilling og konserter har hun med seg et band bestående av strykere og blåsere.
Gitarinteressen hennes blomstret allerede som 10-åring. Når hun allerede som 21-åring blir omtalt som en særlig god gitarist, er det ifølgje henne selv ikke i på grunn av talent, men fordi hun har øvd så lenge og mye.
Bandet begynte å spille sammen i 2012, og siden den gang har de spilt konserter på en rekke scener og festivaler i Norge og Europa. I juni 2015 utga Fay Wildhagen debutalbumet Snow, og for dette albumet ble hun nominert til Spellemannprisen 2015 i kategorien beste nykommer. Hun vant Edvard-prisen 2016 i klassen Utfordrer for låten «Into the Woods» fra det samme albumet. Hun har opptrådt på nøkkelfestivaler som blant annet By:Larm, Slottsfjellfestivalen og Øyafestivalen.
I september 2018 ga hun ut albumet Borders. For albumet ble hun nominert til Spellemannprisen 2018 i klassen indie/alternativ og årets produsent. Sammen med Øyvind Mathisen laget hun musikk til filmen Harajuku fra 2018, og ble for det nominert til Amandaprisen 2019 i klassen beste originalmusikk.
Hun blir å se på hovedscenen fredadg 24.juli sammen med blant andre CC Cowboys og DiDerre.

 

Del gjerne innlegget!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin