Tonje-Halbjørhus-bredde-Foto-Julia-Marie-Naglestad-Fri-Bruk-1000x650

Tonje Halbjørhus

Folk og americana på helt og fullt på halling!

Med el-gitar, mandolin og ærlige tekster på hallingdialekt skaper Tonje Halbjørhus et musikalsk uttrykk i krysningspunktet mellom folk, visepop og americana. I mars ga hun ut albumet «Etter Stjernene» til strålende kritikker. Dagbladet ga plata terningkast 5 og skrev: «Om det finnes noen som helst rettferdighet i dette landet bør hun med dette rykke opp til elitedivisjonen».
Tonje er oppvokst i Hallingdal og bosatt i Oslo. Debutalbumet ble utgitt i 2016 med påfølgende turné. Deretter dro hun ut i verden for å skrive ny musikk. Hun ga ut to enkeltstående låter i 2017 som førte til radiospilling og TV-opptreden på NRK1. Tonje spiller jevnlig konserter og etter en omfattende norges-turné våren 2018 var det tid for å lage nytt album.

Tonje har selv skrevet musikken og produsert albumet «Etter Stjernene». Låtskrivingen har foregått hjemme i stua, som for øvrig er hovedkontoret til hennes eget plateselskap Kveldslys Records, samt ute i verden på reiser til byer som Nashville og Stockholm. Albumet ble spilt inn i anerkjente Amper Tone Studio i Oslo sammen med noen av landets fremste musikere. Gjennom et unikt samspill har de gitt musikken et organisk og upolert lydbilde som fremhever kontrastene i det sarte og det råe.

Del gjerne innlegget!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin