Åge Aleksandersen og Sambandet, 2022. Foto: Marthe Amanda Vannebo

Første artistslipp: Eva, Morten og Åge :)

Tre kjente navn utgjør første artistslipp – Eva Weel Skram, Maten Abel og Åge & Sambandet.


Eva Weel Skram

Med låter som «Om du vil», «Selmas sang», og «Kom igjen», har Eva Weel Skram etablert seg som en av de mest folkekjære artistene her til lands. Skram har sluppet to album med norske tekster, Finne heim fra 2018 og Sleppe tak fra 2021, som har høstet strålende kritikker, og blitt omtalt som både «Brutalt ærlig» og musikalsk modent.

«Eva Weel Skram har lenge vært en av Norges mest distinkte popartister. Med albumet «Sleppe tak» ligger alt til rette for at hun skal bli allemannseie», skrev Dagsavisen i sin anmeldelse av sistnevnte album, noe som virkelig kan sies å ha slått til. De sterke låtene fra disse to albumene, har nemlig løftet Eva helt opp i toppsjiktet av norskspråklige popartister her til lands.

Morten Abel

Med en rekke udødelige hits, en fargerik scenepersonlighet og en mangslungen karrierevei, kan Morten Abel best beskrives som en levende legende i norsk musikkliv.Få artister her til lands har en like suksessrik og allsidig karriere som Morten Abel. Med hits som «Be My Lover», “Lydia”, “Tulipz”, “Hard To Stay Awake”, “Frøken Vilikke” trenger han knapt noen nærmere introduksjon.Veien fra Bodø til Stavanger, fra Mods og The September When til Peltz og to tiår som definerende soloartist er lang og brokete. Men fellesnevneren for Abels musikalske eskapader er den vanvittige låtteften, som har gjort så å si alt han har rørt ved til både kritikerroste utgivelser og kommersiell suksess

Åge & Sambandet

Norsk rocks bauta, forkjemper for det gode, Trollrock sin mangeårige venn. Åge Aleksandersen trenger ikke noen nærmere beskrivelse hos oss. VI husker han godt fra første festivalen i 2011 og vi gleder oss like mye til gjensynet i 2023. Åge avslutter festivalen lørdag kl 23. Det føles helt riktig.

Del gjerne innlegget!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin